Gulpener Bierbrouwerij

Bent U 18 jaar of ouder ?

Om gulpener.nl te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.
Vul uw geboortedatum in om verder te gaan.

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram couscous
  • 800 ml groentebouillon
  • 1 rode ui
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 3 tomaten
  • 1 komkommer
  • 4 kabeljauwfilets a 100 gram
  • 1 citroen
  • Olijfolie om in te bakken
  • 80 gram pijnboompitten
  • 200 ml olijfolie vergine
  • 100 ml balsamicoazijn

Bereiding:

  1. Strooi de couscous in een grote kom.
  2. Breng de bouillon aan de kook en schenk over de couscous.
  3. Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan de couscous.
  4. Dek af met een bord en laat 10 minuten wellen. Bewaar de citroen.
  5. Pel en snipper de ui.
  6. Halveer de paprika’s in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de paprika’s in blokjes.
  7. Snijd de tomaten en komkommer in kleine blokjes.
  8. Meng de paprika’s, tomaten, komkommer en rode ui door de couscous.
  9. Verwarm de oven op 180˚C.
  10. Bestrijk de kabeljauw met olie en bestrooi met een beetje zout en peper.
  11. Verwarm een grillpan en gril de kabeljauw om en om in circa 5 minuten gaar.
  12. Snijd de citroen in plakken.
  13. Leg de kabeljauw in een ingevette ovenschaal en beleg met de plakjes citroen.
  14. Bak de kabeljauw in circa 6 tot 8 minuten zacht en gaar.
  15. Verhit een scheutje olie in een pan en rooster de pijnboompitten in circa 5 minuten goudbruin.
  16. Meng in een kom de olijfolie, de balsamicoazijn en de pijnboompitten en breng op smaak met een beetje zout en peper.
  17. Serveer de vis op de couscous, schep de dressing royaal over de vis en de couscous.