Gulpener Bierbrouwerij

Bent U 18 jaar of ouder ?

Om gulpener.nl te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.
Vul uw geboortedatum in om verder te gaan.

Samen met zo’n 200 vrijwilligers, bestaande uit familie en vrienden van de brouwerij, oogsten wij elk 2e weekend van september onze hop. Tijdens het evenement oogsten we niet alleen onze hop, de basis van onze karaktervolle bieren, we vieren ook het feit dat we vrij zijn. Vrij om onze eigen koers te varen en te doen wat goed voelt. Dat doen we met muziek en verrassende activiteiten voor de hopplukkers en voor iedereen, jong en oud, die een bijzondere dag wil meemaken.

Vrijheid pluk je

We nemen je mee in de wereld van de Vrije Brouwer. Proef, ruik, hoor en zie wat pure ambacht betekent.

Wat is er zoal te doen?

Als familiebrouwerij in het zuidelijkste puntje van Limburg, kunnen wij iedere dag genieten van een prachtige omgeving. Bij aankomst op het parkeerterrein bieden wij dan ook graag de mogelijkheid om een stukje van dit prachtige Limburgse Heuvellandschap mee te pikken. Je kunt kiezen uit drie verschillende routes naar het feestterrein. Voor de liefhebbers is er een mooie wandeling uitgestippeld van circa 2 km, deze leidt je langs de Gulpener hopvelden waar de hop daadwerkelijk geplukt wordt door medewerkers en vrienden van de brouwerij. Wanneer je graag meer wilt weten over de hopteelt, het landschap en de natuur in Reijmerstok, staat om 13:00 uur onze wandelgids klaar voor een wandeling van 3,5 km naar het feestterrein. Daarnaast is er een korte route voor mensen die bijvoorbeeld wat minder goed ter been zijn, of die simpelweg niet langer kunnen wachten op een heerlijk koud glas bier. De verkeersregelaars bij de parkeerplaats kunnen je meer vertellen over de verschillende routes.

Vrijheid proef je

Op het feestterrein kun je genieten van al het goeds dat Limburg te bieden heeft. Zo kun je een biercollege volgen, waarbij je helemaal wordt meegenomen in het brouwproces, de bierhistorie, de grondstoffen en de verschillende bierstijlen. Leer alles over bier en proef tijdens dit interactieve college vier smaakvolle bieren. Verder kun je genieten van heerlijke koffie van koffiebrander Blanche Dael en lekkere gerechten uit onze foodtruck, proef je onze speciaalbieren bij de Proefbar en laat de Bisschopsmolen uit Maastricht zien wat de overeenkomsten zijn tussen een bakker en een bierbrouwer. Proef heerlijk Desem Gerstbrood, een brood gemaakt van ons natuurlijke restproduct bostel.

 

Nadere informatie over het programma volgt.