Gulpener Bierbrouwerij

Bent U 18 jaar of ouder ?

Om gulpener.nl te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.
Vul uw geboortedatum in om verder te gaan.

Aantal personen: 2 Bereidingstijd: ± 30 minuten

Ingrediënten:

  • 200 gram kabeljauwfilet
  • 1 kopje basmatirijst
  • 4 el bloem
  • 1 el paprikapoeder
  • 3 el zoete chilisaus
  • 1 el rijstazijn
  • ½ el vissaus
  • 100 ml mango/passievrucht smoothie
  • 2 tl kristalsuiker
  • Olijfolie
  • Peper en zout
  • Verse peterselie

Bereiding:

  1. Snijd de kabeljauwfilet in repen van ongeveer een centimeter breed.
  2. Doe de bloem in een kom en voeg hieraan de peper, zout en paprikapoeder toe.
  3. Wentel de vis door de bloem en zorg ervoor dat elk reepje goed bedekt is.
  4. Doe de inhoud van het kopje rijst in een pannetje en voeg hier vervolgens twee kopjes kokend water aan toe.
  5. Breng het geheel aan de kook, draai het vuur laag en doe de deksel op de pan.
  6. Kook de rijst gaar tot al het vocht is opgenomen.
  7. Verhit een beetje olijfolie in een koekenpan en bak de vis in ongeveer 4 minuten gaar.
  8. Doe de chilisaus, rijstazijn, vissaus en smoothie in een pannetje en breng het geheel zachtjes aan de kook.
  9. Laat ongeveer vier minuten zachtjes doorkoken tot alle ingrediënten goed met elkaar gemengd zijn en de saus warm is.
  10. Voeg dan de suiker toe aan de saus en kook het geheel nogmaals een minuut of twee zachtjes door.
  11. Schep de rijst op het midden van een bord, leg de vis hier bovenop en giet de zoetzure saus over de vis. Garneer het geheel met blaasjes verse peterselie.