Gulpener Bierbrouwerij

Bent U 18 jaar of ouder ?

Om gulpener.nl te bezoeken moet u 18 jaar of ouder zijn.
Vul uw geboortedatum in om verder te gaan.

Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 50 minuten

Ingrediënten:

  • 5 trostomaten
  • 1 gele paprika
  • 1 groene paprika
  • 3 bosuitjes
  • ½ zakje verse koriander (a 15 gram)
  • 1 blikje rode kidneybonen (400 gram)
  • 600 gram kabeljauwfilet
  • 1 limoen
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 1 el hot peppersauce (Casa Fiësta)
  • 1 el olie om in te vetten

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 175˚C of gasovenstand 3.
  2. Was de tomaten en snijd ze in blokjes.
  3. Maak de paprika’s schoon en snijd ze in blokjes.
  4. Snipper het witte deel van de bosuitjes.
  5. Snijd het groene deel van de bosui in smalle ringetjes.
  6. Snipper/knip de koriander fijn.
  7. Spoel de kidneybonen in een vergiet onder stromend water af.
  8. Dep de vis droog met keukenpapier.
  9. Spoel de limoen onder stromend water schoon en halveer de limoen.
  10. Druppel de sap van de halve limoen over de vis.
  11. Snijd de rest van de limoen in plakjes.
  12. Vet de ovenschaal in.
  13. Verdeel de tomaat, paprika, bosui, kidneybonen en de helft van de koriander over de bodem van de ingevette ovenschaal.
  14. Bestrooi dit met zout en peper.
  15. Druppel de hot peppersauce erover.
  16. Leg de vis op het groentemengsel en leg de plakjes limoen op de vis.
  17. Dek de schaal met aluminiumfolie af.
  18. Laat de vis in het midden van de oven in 30 minuten gaar worden.
  19. Haal het na 30 minuten uit de oven en bestrooi de vis met de rest van de koriander.
  20. Serveer tip: dit gerecht is lekker met rijst en maïs.