Tijdens de jaarlijkse hopoogst plukten Gulpener relaties de hopbellen van onze eigen hopranken in ons hopdorp Reijmerstok. Deze hop is dezelfde dag nog richting ons brouwhuis in Gulpen gegaan, waar twee speciale brouwsels reikhalzend stonden te wachten. De hopbellen hebben we in reuze theezakken verzameld, die bewust pas aan het einde van het kookproces en voor de vergisting in de brouwketel zijn gehangen. Een just-in-timeproces waar met veel spanning, maar tegelijkertijd ook vol vertrouwen, naar is uitgekeken.

Bierbeschrijving

Het Gulpener Bier van Verse Hop is een echte ‘jaarling’. “Een ongefilterd, ondergistend bier dat zorgt voor een smaakvol biermoment”, belooft Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij. “Een uniek bier, want geen enkele andere brouwerij in Nederland beschikt over zijn eigen hop, als onmisbaar plukvers ingrediënt van dit verse hopbier.”
De uitgesproken smaak en de stevige hop bitterheid geven dit bier karakter. Met een alcoholpercentage van 6% is Verse Hop goed doordrinkbaar.

Experiment

Twee jaar geleden kwam de Gulpener Bierbrouwerij op het idee om vers geoogste hop direct aan het brouwproces toe te voegen. Om zo bier met een verrijkt hoparoma te brouwen. De geboorte van Gulpener Bier van Verse Hop, dat werd afgevuld in fusten en via de horecakanalen met succes de weg naar de speciaalbiergenieters vond. Dit jaar wordt het bier afgevuld in 75 cl flessen en is het verkrijgbaar in supermarkt, slijterij en horeca. Het design van het etiket en de geschenkdoos waarin het bier verpakt is, is afwijkend van de reguliere Gulpener huisstijl. Bij een bier dat zo speciaal en bijzonder is en maar eenmalig te verkrijgen is, hoort ook een speciale uitstraling.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen