Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 60 minuten

Ingrediënten:

  • 4 stukken zeebaarsfilet van 200 gram
  • 2 el olijfolie, extra vergine
  • 12 Mechelse primeurasperges
  • 1 el gehakte koriander
  • 2 theelepels groene currypasta (Aziatische winkel)
  • 1 el gehakte, platte peterselie
  • 2 dl kokosmelk
  • 1 kaffirblad, fijngesneden (citroenblad uit de Aziatische winkel)
  • 2 dl visfumet
  • 1 el zachte mosterd
  • 1 dl room
  • 2 el sesamolie
  • 4 schijven lotuswortel
  • Stengel citroengras

Bereiding:

  1. Schil de asperges.
  2. Breng de visfumet, de room en 1 tl currypasta aan de kook en laat dit tot de helft inkoken.
  3. Voeg de kokosmelk toe en laat dit nog 5 minuten inkoken.
  4. Meng de overige currypasta met de mosterd en de groene kruiden en bestrijk de vis hiermee.
  5. Giet de sesamolie in een pan met antikleeflaag en leg de stukken vis erin met de bestreken kant naar boven.
  6. Plaats de pan kort op het vuur, dek het af met folie en zet gedurende 10 minuten in een warme oven.
  7. Snijd de asperges in drie stukken en bak ze zachtjes in olijfolie.
  8. Schik de stengelgroente op het bord en leg de vis erop.
  9. Giet de saus rond de vis.
  10. Versier het bord met lotuswortel en citroengras.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen