Woensdag 14 februari – Goed nieuws, we mogen al onze bieren weer voorzien van het Milieukeurmerk! In tegenstelling tot afgelopen jaar, kunnen onze regionale telers de brouwerij weer geheel voorzien in onze gerstbehoefte.

Tegenvallende oogst in 2016
Het jaar 2016 was geen goed oogstjaar. Niet alleen in Nederland, maar in heel West-Europa waren de condities de slechtste in 50 jaar. Om die reden konden onze regionale telers de brouwerij slechts in de helft van de gerstbehoefte voorzien. Hierdoor waren we voor het eerst, sinds de oprichting van de coöperatieve vereniging van boeren (Triligran) in 1994, genoodzaakt om een gedeelte van de gerst in te kopen bij externe leveranciers. Met als gevolg dat onze bieren niet langer het Milieukeurmerk mochten dragen, daar de ingekochte gerst niet volgens de strenge eisen van het Milieukeur geteeld wordt.

Milieukeur
Onze brouwerij is de eerste en enige brouwerij in Nederland die het Milieukeurmerk logo mag gebruiken. Milieukeur is een Nederlands keurmerk voor producten en diensten die het milieu minder belasten met het gebruik van grondstoffen, energie en water, schadelijke stoffen, verpakking en afval. Al onze 20 bieren mogen dit Milieukeurmerk voeren.

 

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen