De Gulpener Bierbrouwerij voert sinds de jaren ’90 een ambitieus duurzaamheidsbeleid. Destijds vanuit volle overtuiging en vanuit het hart ontstaan is dit in 2001 vastgelegd in het ‘Ambitiestatement – Het verbond met de Natuur’. Dit ambitiestatement gaat uit van de kracht van de regio en het minimaliseren van milieubelasting. Tot op de dag van vandaag zijn dit de waarden die de basis vormen van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van Gulpener. Daarnaast zijn diversiteit en innovatie essentieel voor een verdere ontwikkeling van het MVO-beleid. Nu de achtste generatie van het familiebedrijf het roer in handen heeft, is Gulpener klaar om de lat weer een stuk hoger te leggen. Met deze ambities en doelstellingen in ons achterhoofd

Regionaal is de standaard

Gulpener gelooft sinds jaar en dag in de kracht van de eigen regio en de verbondenheid met lokale partners. Dit voorkomt niet alleen milieubelasting, doordat er onder andere minder vervoer plaatsvindt, maar zorgt ook voor regionale verbondenheid en gezamenlijke trots. Naast de regionale grondstofproductie voor de bieren en regionale opzet van het BrouwLokaal vormt dit principe de basis van het toekomstig handelen.

Duurzame relaties

Gulpener is continue op zoek naar gelijkwaardige, duurzame lange termijnrelaties met medewerkers en partners. Persoonlijk contact, transparantie en dialoog zijn daarbij de standaard. Gulpener daagt medewerkers en partners uit om gezamenlijk deze ambities te realiseren of nog beter, te overtreffen.

Fossielvrij in 2030

Gulpener wil uiterlijk in 2030 al haar bier brouwen zonder gebruik van fossiele brandstoffen. Tegen die tijd draait de brouwerij volledig op groene energie. Een eerste stap wordt eind 2018 gezet, wanneer een nieuw brouwhuis in gebruik wordt genomen. Dit moet, in zijn formaat, het meest duurzame brouwhuis van Europa worden.

Nooit méér vervuiling dan in 2017

Gulpener gebruikt de vervuilingsgraad van het jaar 2017 als ijkpunt en spreekt de ambitie uit om nooit méér te vervuilen dan in 2017, ongeacht eventuele toekomstige groei in volume. Onder vervuiling valt onder andere de CO2-uitstoot en (rest)afvalstromen.

Groei-ambitie biologische bieren

Gulpener gelooft in verduurzaming van de voedselketen door gebruik te maken van biologische grondstoffen. Daarom stelt Gulpener als doel om jaarlijks 10% meer biologische grondstoffen te verwerken in de bieren.

Gulpener Bierbrouwerij

Op de hoogte blijven van al ons nieuws? Schrijf je dan onderaan deze pagina in voor onze nieuwsbrief of volg ons op Facebook, Instagram of LinkedIn. Heb je verder nog vragen of wil je meer informatie over ons laat het ons dan weten via info@gulpener.nl.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen