Gulpen, 14 december – Afgelopen vrijdag was het zover, de aftrap van ‘Gulle Tinus’. Samen met partner Wijngaard St. Martinus, vrienden en genodigden, vierden we trots het smaakvolle resultaat van onze samenwerking; een krachtige, barrel aged bier-wijn blend.

Samen experimenteren
‘Gulle Tinus’ is alles behalve standaard. Wijnmaker en oenoloog Stan Beurskens, keldermeester Gusztav Kincses, Gulpener directeur Jan-Paul Rutten en brouwmeester Steven van den Berg kozen er tijdens hun samenwerking voor om het proces van bierbrouwen en wijn maken aan elkaar te koppelen. Om precies te zijn. Gulpener Wintervrund is, na vries-destillatie, gelagerd in de wijnvaten waar St. Martinus haar Cabernet Cantor en Cabernet Cortis in gelagerd heeft. Door deze unieke combinatie van bier, wijn en houtlagering is een sublieme en complexe bier-wijn blend ontstaan, waar zowel bierbrouwer als wijnmaker enorm door verrast zijn. Gulle Tinus heeft een alcoholpercentage van 12% en is enkel verkrijgbaar bij Wijngaard St. Martinus  en in de winkel van ons Gulpener BrouwLokaal. Let op: de oplage is zeer beperkt, slechts 2000 flessen .

Net als Gulpener werkt Wijngaard St. Martinus op een zo duurzame en natuurlijk mogelijke manier met ingrediënten uit de eigen regio. Deze gedeelde visie heeft geleid tot een hele mooie samenwerking.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen