Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten:

Croutons:

  • 2 teentjes knoflook
  • 3 sneetjes witbrood
  • Olijfolie

Caeserdressing:

  • 1 el mosterd
  • 1 eidooier
  • 50 ml witte wijnazijn
  • 150 ml olijfolie
  • Optioneel: 1 blikje gezouten ansjovisfilet

Salade:

  • 1 krop Romaanse sla
  • 50 gram geraspte Parmezaanse kaas

Bereiding:

  1. Pel en snijd de knoflook fijn.
  2. Snijd de korstjes van het brood en snijd het brood in blokjes.
  3. Verhit olie in een koekenpan en bak het brood goudbruin en krokant.
  4. Bak de helft van de knoflook op het laatste moment een minuut mee.
  5. Laat de croutons uitlekken op keukenpapier.
  6. Maak een dressing van de overgebleven knoflook, de helft van de ansjovisfilets (optioneel), mosterd, de eidooier, en de wijnazijn en meng er druppelsgewijs, terwijl je goed blijft roeren, de olie door.
  7. Was de sla en snijd hem in repen.
  8. Meng de sla met de dressing.
  9. Verdeel de sla over borden, garneer met ansjovisfilets (optioneel) en croutons en strooi kaas erover.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen