“GULPENER IS DE ENIGE DIE VAN PILS SPECIAALBIER WEET TE MAKEN.”

Château Neubourg wint voor het 3e jaar op rij GOUD bij de Dutch Beer Challenge

Gulpen, 6 april 2017. We kunnen er niet meer omheen. Gulpener Bierbrouwerij brouwt het beste en lekkerste Pilsner van heel Nederland. Château Neubourg won voor de derde keer op rij GOUD tijdens de Dutch Beer Challenge.

“Jan-Paul Rutten, Directeur van de Gulpener Bierbrouwerij: “Gulpener is de enige brouwer die van pils een speciaalbier weet te maken! Deze prijs betekent ontzettend veel voor ons. We zijn ongelooflijk trots dat we voor het derde jaar achtereen Goud hebben gewonnen met Château Neubourg. Het bevestigt ons in het gevoel dat onze kwalitatieve bieren tot de top behoren.”

De Dutch Beer Challenge beleefde zijn derde editie. Niet minder dan 297 Nederlandse speciaalbieren werden aangemeld voor deze wedstrijd. Een jury met bierdeskundigen uit binnen- en buitenland heeft de bieren middels een blind proeverij beoordeeld, waarbij Gulpener Château Neubourg wederom, voor de derde keer, GOUD won in de categorie Pilsners. De uitslag van de competitie werd gisteren bekend gemaakt in het Hulstkamp-gebouw in Rotterdam.

Bieromschrijving
Gulpener Château Neubourg heeft een edele bitterheid. Een superieur Pilsner met karakter, naar grote hoogte getild door een geraffineerde combinatie van fijne kruiden-, bloesem- en fruittonen, zuren en een aromatische gerststructuur. Gebrouwen met grondstoffen uit de eigen regio. En bovendien gebotteld in een prachtige, iconische fles. Château Neubourg is inmiddels meerdere keren nationaal en internationaal bekroond met een award en behoort daarmee tot de top van Nederland en Europa. Een bier om exclusief van te genieten! Chateau Neubourg werd in de jaren ‘90 geïntroduceerd naar een idee van een ‘vrije brouwer’ uit de vorige generatie: Paul Rutten. Hij wilde een superieur pils introduceren dat het elan, de uitstraling en vooral de smaak van een speciaal bier had. Het resultaat was Château Neubourg, een ‘bière superieure’ dat ook vandaag niet te verslaan is.

Over Gulpener De Vrije Brouwer
Als onafhankelijke familiebrouwerij genieten we al sinds 1825 van onze vrijheid. Alleen in vrijheid kunnen de mooiste, lekkerste en meest kwalitatieve bieren ontstaan. We varen onze eigen koers en doen alleen wat goed voelt. We hebben de vrijheid om smaken niet af te vlakken, maar te verrijken en continu te zoeken naar vernieuwende smaken. Die vrijheid ervaren wij al 8 generaties en proef je terug in onze bieren, die gebrouwen zijn met water uit eigen bronnen, hop uit eigen hoptuin en gerst van boeren uit de regio.

Smaakprijzen
Gulpener Château Neubourg is een van de 16 speciaalbieren van de Gulpener Bierbrouwerij. In 2013 won dit bier al een bronzen award tijdens de European Beer Star en in 2015 én in 2016 GOUD bij de Dutch Beer Challenge. Andere bieren van Gulpener vielen ook al eerder in de prijzen. Gulpener IJsbock won ZILVER in 2016 tijdens de Brussels Beer Challenge, Gulpener Wintervrund won bij deze Belgische wedstrijd in 2015 GOUD en Gulpener Ur-Hop, een India Pale Lager BRONS. Gerardus Dubbel kreeg ZILVER bij de World Beer Cup in 2014, Gulpener Herfstbock werd in 2012 uitgeroepen tot Beste Herfstbock van Nederland en Korenwolf Witbier viel in 2008 in de prijzen met een bronzen award.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen