Gulpen, maandag 5 februari – Na vier toffe samenwerkingen met verschillende craft brouwerijen in 2017, trappen we 2018 meteen goed af met een 5e collaboration brew. Samen met brouwerij Mommeriete brouwden we ‘Mout Everest’. Een hoogtepunt van smaakbeleving.

De hoogte in
Afgelopen vrijdag werd collab nr. 5 ‘op grote hoogte’ gepresenteerd. Na duidelijke instructies van Francois Verhoeven, een ervaren klimmer die in 1992 gepoogd heeft de Mount Everest te beklimmen, was het tijd voor de echte klim. Met gevaren als onderkoeling, lawines en een heuse moutstorm in het achterhoofd, werd er begonnen aan de steile klim naar boven. Eenmaal de top bereikt was het moment eindelijk daar, het allereerste vat ‘Mout Everest’ werd aangeslagen.

Smaakomschrijving
Mout Everest is een ondergistend, Imperial Amberblond bier waarbij de combinatie van zorgvuldig geselecteerde moutsoorten zorgt voor een krachtig moutkarakter. Het romige en licht zoetje van de mout wordt in balans gebracht door de bitterheid van Europese hopsoorten. Dry-hop geeft de afdronk, met bloemige citrus tonen, een eigenwijze draai.

Collab nr. 5 is verkrijgbaar in diverse Gulpener horeca, in de winkel van het Gulpener BrouwLokaal en bij Brouwerij Mommeriete te Gramsbergen.

 

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen