Aantal personen: 2 Bereidingstijd: ± 40 minuten

Ingrediënten:

  • 2 el olie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 2 el kerriepoeder
  • 1 el paprikapoeder
  • 450 ml tomatensaus (uit blik of pakje)
  • 100 gram suiker
  • 60 ml rode wijn azijn
  • Zout naar smaak
  • 2 braadworsten
  • 2 harde Duitse broodjes om te serveren

Bereiding:

  1. Verhit de olie in een steelpan en bak de ui totdat die zacht is, zo’n 8 tot 10 minuten.
  2. Voeg de kerriepoeder en paprikapoeder toe en roerbak een minuutje door.
  3. Voeg de tomatensaus, suiker en rode wijnazijn toe en breng op smaak met zout.
  4. Roer goed door en breng aan de kook.
  5. Zet het vuur wat lager en laat zo’n 20 minuten sudderen.
  6. Zeef de saus om de uien eruit te halen en houd het warm.
  7. Bak de braadworsten in een koekenpan totdat ze gaar zijn.
  8. Snijd de worst in stukken van 1 cm dik en serveer ze met de warme currysaus.
  9. Sprenkel er nog wat extra kerriepoeder op en serveer met een Duits broodje.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen