Aantal: 10 stuks Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

  • 3 eieren
  • 1 ui
  • 1 groene paprika
  • 120 gram groene olijven
  • 2 el olijfolie
  • 175 gram vegetarisch gehakt
  • 1 tl gemalen komijn (djinten)
  • 1 tl paprikapoeder
  • 70 gram tomatenpuree
  • 2 el rozijnen
  • 10 plakjes deeg voor hartige taart (diepvries, ontdooid)

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Kook 2 eieren in 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud stromend water en pel ze. Snijd ze vervolgens in stukjes.
  3. Snipper ondertussen de ui.
  4. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snijd het vruchtvlees in stukjes.
  5. Snijd de olijven in ringetjes.
  6. Verhit de olie en bak de ui en de paprika 4 minuten.
  7. Voeg het gehakt, de komijn, paprikapoeder en tomatenpuree toe en bak nog 2 minuten.
  8. Haal van het vuur en meng met de rozijnen, olijven en het ei.
  9. Snijd de hoeken van de plakjes deeg, zodat de plakjes rond worden.
  10. Verdeel de vulling erover.
  11. Vouw dicht en druk de randen aan met een vork.
  12. Leg de Empanadas op een met bakpapier beklede bakplaat.
  13. Klop het laatste ei los en bestrijk de Empanadas ermee.
  14. Bak in de oven in circa 25 minuten bruin en gaar.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen