Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

Ingrediënten Ravigotesaus:

  • 1 ei
  • 1 rode ui
  • 1 augurk
  • 3 takjes peterselie
  • 1 el kappertjes
  • 4 el mayonaise
  • 4 el yoghurt
  • Sap van 1 citroen
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bierbeslag:

  • 200 gram bloem
  • 200 ml Gulpener Pilsner
  • 1 ei
  • Zout
  • Versgemalen peper

Fish and Chips:

  • 600 gram kabeljauw
  • 3 el bloem
  • Olie om te frituren
  • Vastkokende aardappels

Bereiding:

  1. Kook het ei hard in circa 8 minuten, haal de dooier eruit en wrijf het door een bolzeef.
  2. Pel en snipper de rode ui.
  3. Snijd de augurk fijn.
  4. Hak de peterselie en bieslook.
  5. Meng alle ingrediënten voor de saus.
  6. Snijd frieten van geschilde of ongeschilde schoongeboende vastkokende aardappels.
  7. Bak ze eerst voor in olie van 160˚C. Laat ze vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  8. Bak de frieten vervolgens goudbruin en gaar in olie van 180˚C.
  9. Klop intussen een beslag van de ingrediënten van het bierbeslag.
  10. Snijd de vis in dikke repen en haal ze door de bloem.
  11. Haal de vis door het bierbeslag en frituur de vis op 180˚C goudbruin.
  12. Serveer de vis met de ravigotesaus en frieten.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen