Aantal personen: 8 Bereidingstijd: ±30 minuten, wachttijd: ±4,5 uur

Ingrediënten:

  • 1 varkensbout a 3 kg
  • 6 uien, gepeld
  • 2 el korianderzaad
  • 1 el witte peperkorrels
  • 6 laurierblaadjes
  • Extra vergine olijfolie
  • Blaadjes van een bosje salie
  • Naaldjes van een bosje rozemarijn
  • 30 gram bloem
  • Flink bosje peterselie, gehakt
  • 1 – 2 el mosterd

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op de hoogste stand.
  2. Kerf de bout met een zigzag patroon in met een scherp mes.
  3. Halveer de uien en verdeel ze over een grote braadslee.
  4. Leg de varkensbout erop.
  5. Stamp de korianderzaadjes, peperkorrels, en twee theelepels zeezout fijn in een vijzel.
  6. Voeg de laurierblaadjes toe en stamp ze erdoor.
  7. Voeg dan een scheut olijfolie toe, zodat je een smeuïge pasta krijgt.
  8. Wrijf hiermee de varkensbout in.
  9. Braad de bout 35 – 40 minuten in de oven, tot je een knapperige korst hebt.
  10. Verlaag de oventemperatuur naar 170˚C.
  11. Braad de bout bij deze lagere temperaturen nog 3,5 uur, tot je het vlees met gemak uit elkaar kunt trekken.
  12. Bedruppel de salie en rozemarijn met olijfolie en strooi ze over het vlees.
  13. Schuif de bout weer in de oven en wacht tot de kruiden lekker krokant en geurig zijn.
  14. Neem de bout dan uit de oven en doe hem over op een houten plank.
  15. Laat hem rusten, afgedekt met aluminiumfolie, terwijl je de saus maakt.
  16. Neem ook de gehalveerde uien uit de braadslee.
  17. Zet de braadslee op het fornuis, op middelhoog vuur, voeg de bloem toe aan de vrijgekomen vleessappen en roer tot je een kleverige pasta hebt.
  18. Voeg langzaam een beetje water toe, tot er een rijke saus ontstaat.
  19. Voeg de uien toe en mix dit alles in een blender.
  20. Doe de saus dan terug in de braadslee, samen met de peterselie en mosterd.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen