Aantal personen: 12 stuks Bereidingstijd: 35 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl zout
  • 3 el olijfolie
  • 3 el groene pesto
  • 1 blik tomatenblokjes, 400 gram, uitgelekt
  • 2 tl pizzakruiden
  • 150 gram minibolletjes mozzarella

Extra nodig: BBQ met boldeksel

Bereiding:

  1. Zeef boven een kom het zelfrijzend bakmeel met zout.
  2. Maak in het midden een kuiltje en schenk 225 ml koud water en de olie erin.
  3. Meng het van het midden uit met een lepel door de bloem.
  4. Kneed het deeg 3 minuten door en laat het, afgedekt, 15 minuten rusten.
  5. Druk het deeg op een plank of bakplaat uit tot een cirkel van ongeveer 1 cm dik.
  6. Gril de pizza op goed ingevette bakplaat 3 minuten.
  7. Leg de pizzabodem met gegrilde kant naar boven op een plank of bakplaat.
  8. Bestrijk de gegrilde kant met de pesto en verdeel de goed uitgelekte stukjes tomaat erover.
  9. Bestrooi de tomaat naar smaak met pizzakruiden, peper en zout.
  10. Verdeel de mozzarella bolletjes over de pizza.
  11. Schuif de pizza van de plank op een goed ingevet rooster.
  12. Sluit de BBQ of leg de deksel over de pizza en grill de pizza nog eens 5 minuten.
  13. Schuif de pizza op een plank en snijd hem in 12 stukjes.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen