Een lang gekoesterde wens is in vervulling gegaan. Het assortiment Gerardus kloosterbieren wordt uitgebreid met Gerardus Tripel. Gerardus Blond en het bekroonde Gerardus Dubbel zijn inmiddels gevestigde bieren, maar de reeks was nog niet compleet. Op 1 november jl. werd Gerardus Tripel gepresenteerd in de prachtige Kloosterbibliotheek van het Gerardus Klooster in Wittem. De bakermat van de Gerardus bieren.

Onder toeziend oog van zo’n 180 gasten werd het eerste vat Gerardus Tripel aangeslagen door Jan-Paul Rutten, directeur Gulpener Bierbrouwerij, Burgemeester Ramaekers van de gemeente Gulpen-Wittem, Henk Erinkveld, Rector van Gerardus Klooster Wittem en Eugène Vaessen van Hotel Restaurant Gerardushoeve.

Voorafgaand aan het aanslaan van het eerste vat werden alle gasten rond geleid door het Klooster en brachten een bezoek aan de Heilige Gerardus Majella.

Sinds 2000 brouwen we Gerardus Kloosterbier, dat zijn oorsprong vindt in het redemptoristen-klooster in Wittem, waar de edele brouwkunst tot 1952 bloeide. Klooster Wittem is het landelijk pelgrimsoord van St. Gerardus Majella. De baten van de Gerardus Blond, Gerardus Dubbel en nu ook Gerardus Tripel komen deels ten goede aan de instandhouding van dit historische bedevaartklooster.

Bierbeschrijving
Gerardus Tripel is een ongefilterd krachtig, meergranen blond bier. Rijk, bovengistend met licht zoete tonen. Kruiden en specerijen, waaronder kardemom, koriander, steranijs en kaneel, geven het bier pit.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen