Gerst is een natuurproduct. Dat betekent dat de opbrengst van kwaliteitsgerst per jaar kan verschillen. 2016 was geen goed oogstjaar. Niet alleen in Nederland maar in heel West-Europa waren de condities de slechtste in 50 jaar.

Om die reden konden onze regionale telers de brouwerij slechts voor de helft van de gerstbehoefte voorzien. Dit betekent dat Gulpener voor het eerst sinds de oprichting van de coöperatieve vereniging van boeren (Triligran) in 1994 genoodzaakt is om een gedeelte van de gerst in te kopen van externe leveranciers. Daar waar Triligran exclusief gerst teelt volgens de strenge eisen van het Milieukeur, geldt dit niet voor de externe leveranciers.

Voor zowel de telers als Gulpener was dit een teleurstelling, anderzijds is het ook bijzonder te concluderen dat we sinds de oprichting Triligran wel volledig hebben kunnen voorzien in onze behoefte. Uiteraard werken we verder aan onze duurzame doelstellingen en gaan we ervan uit dat 2017 weer een mooi en kwalitatief hoogwaardig oogstjaar wordt.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen