De Gulpener Duim 2022 is tijdens de Hopfeesten in Reijmerstok op 11 september uitgereikt aan het project KiDZ-Poorten, dat de belangstelling voor en het beoefenen van talloze vormen van kunst en cultuur bij kinderen wil stimuleren. Het stichtingsbestuur Gulpener Duim vindt dat met deze bijzondere doelstelling en resultaten KiDZ-Poorten de Duim 2022 en de bijbehorende prijs van 1250 euro ten volle verdient!

De Gulpener Duim wordt jaarlijks uitgereikt aan een bijzonder project voor en door vrijwilligers in de gemeenten Vaals, Gulpen-Wittem en Eijsden-Margraten. Door elk jaar een project in de schijnwerper te zetten, wil de stichting Gulpener Duim niet alleen waardering uitspreken voor dat éne project, maar ook de aandacht blijven vestigen op het grote belang van vrijwilligers. Zonder vrijwilligers valt praktisch het hele maatschappelijk leven stil. Of dat nu op gebied van sport is, van cultuur, ontspanning, zorg, voor jong voor oud, voor man voor vrouw. Dit jaar stond het KiDz-project uit Reijmerstok in de schijnwerpers. Uit handen van de kersverse Hopkoningin en directeur van de Gulpener Bierbrouwerij, Jan-Paul Rutten, werd de prijs overhandigt.

Over KiDz-Poorten

Dat gebeurt op veel momenten en plekken, met een tweejaarlijks terugkerend hoogtepunt tijdens de Kunstexpositie De Poorten van Reijmerstok. Tijdens die expositie wordt er al meer dan tien jaar speciale aandacht aan kunst door kinderen geschonken. Er is een ‘KiDZ-plein, waar ze talloze vormen van kunst en cultuur kunnen beoefenen, hun werk wordt geëxposeerd en/of kunnen ze aan een breed publiek presenteren. Er waren jaren dat kunstwerken van de kinderen geveild werden (en zo geld gegenereerd werd om nieuwe en andere initiatieven te ontplooien). Het project dook op meer plaatsen en momenten op, bijvoorbeeld via workshops. Tijdens KiDZ-weekenden werden allerlei activiteiten voor verschillende leeftijdsgroepen gepresenteerd, scholen werden erbij betrokken, begrip voor kunst en kunstenaars werd gekweekt en bovenal werd het plezier van het ontdekken van eigen talenten gestimuleerd. Hoofddoel: ‘belangstelling voor kunst en cultuur ook voor toekomstige generaties veilig stellen’. En met véél succes!

Over de Gulpener Duim

Maar vaak springt er één initiatief uit. Omdat het bijzonder is, heel opvallend of bij een speciale gelegenheid, een jubileum- of samenwerkingsproject. Kandidaten voor de Duim kunnen door derden genomineerd worden. Bij de toekenning probeert het stichtingsbestuur een evenwichtige spreiding te realiseren over de drie gemeenten, de verschillende aandachtsgebieden en doelgroepen. Men kan nu al kandidaten nomineren voor de Duim 2023 bij de stichting ‘De Gulpener Duim’, Gulpener Brouwerij, Postbus 51, 6270 AB Gulpen t.a.v. Roosmarie Lux. Mailen kan ook: roosmarie.lux@gulpener.nl.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen