Wie ontvangt de Gulpener Duim 2023?
Dit jaar wordt de Gulpener Duim, een stimuleringsprijs voor bijzondere (vrijwilligers)projecten, voor de twintigste keer uitgereikt! De prijs bestaat uit een prachtige ruwhouten herinneringsduim en een geldbedrag van € 1250. Elk jaar wordt de prijs toegekend aan een buitengewoon vrijwilligersinitiatief op sociaal-maatschappelijk of cultureel gebied in Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten of Vaals. De uitreiking vindt traditioneel plaats tijdens het Gulpener Hopfest in Reijmerstok, dit jaar op zondag 10 september.

Verenigingen en culturele/sportieve uitingen in ons rijke vrijwilligersland staan steeds meer onder druk. Vooral tijdens en na de coronatijd werd het spannend of en op welke manier er weer deelgenomen kon worden aan activiteiten. Maar juist tijdens de pandemie zijn er ook talloze nieuwe, creatieve ideeën ontstaan en hebben mensen elkaar geholpen en ondersteund. In het dagelijks leven, vaak stilzwijgend en onopvallend, wordt er veel gedaan voor anderen. De stichting Gulpener Duim heeft dan ook alle reden om juist nu op zoek te gaan naar de pareltjes in de gemeenschap. Als je mensen en/of initiatieven kent die het verdienen om in de schijnwerpers te staan, meld dat dan aan bij de stichting Gulpener Duim. Het adres van de stichting ‘De Gulpener Duim’ is Postbus 51, 6270 AB Gulpen, ter attentie van Roosmarie Lux. Je kunt ook mailen naar roosmarie.lux@gulpener.nl. Aanmeldingen worden bewaard en kunnen in de komende jaren meegenomen worden bij toekomstige prijsuitreikingen. Hoewel er geen specifieke deadline is voor nominaties, is het aan te raden om binnen 7 dagen te reageren.

Wie komt in aanmerking?
Om in aanmerking te komen moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Het moet gaan om een activiteit die (voornamelijk) plaatsvindt door en voor burgers van de gemeente Vaals, Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten (of een combinatie van deze gemeenten). De activiteiten moeten worden gedragen door vrijwilligers. De activiteiten kunnen zeer uiteenlopend zijn, zoals een bijzondere gemeenschapsfunctie, culturele activiteiten of de opzet van speciale evenementen. Het is vaak een pré als de activiteit buitengewoon is. Hieronder valt ook nadrukkelijk een opvallend samenwerkingsproject tussen verschillende groepen/disciplines. Men kan overigens ook activiteiten voor volgende jaren nomineren (bijvoorbeeld iets zeer bijzonders in verband met een gepland jubileum). Het bestuur van de stichting behoudt zich het recht voor om altijd een eigen afweging te maken. 

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen