Gulpen, Maandag 29 januari – Afgelopen vrijdag vond de officiële overhandiging plaats van de inventarisatielijst van ons archief aan Heemkunde Vereniging Gulpen. Met deze overhandiging verlenen wij de vereniging officieel toegang tot ons archief.

Afgelopen jaar zijn alle archiefstukken van onze brouwerij geïnventariseerd door Jo van der Meij, oud-archivaris Gemeentearchief Valkenburg. Meer dan 2100 stukken zijn geïnventariseerd. Hiermee is ons archief waarschijnlijk het meest complete brouwerij-archief van Nederland.

Naast de inventarisatielijst zijn er ook een aantal stukken overhandigd aan het Regionaal Historisch Centrum te Maastricht. Stukken die niet langer thuishoren in het archief van onze brouwerij. Het gaat hier om:

  • Brievenboek van uitgaande brieven van het kantongerecht te Gulpen, met inliggende stukken. Afkomstig uit 1838-1849. Dhr. J.M. Smeets was destijds ook kantonrechter te Gulpen.
  • Brievenboek van het gerecht Tribunaal te Tongeren en kantongerecht Gulpen, met inliggende stukken. Afkomstig uit 1838. 1840,1849-1865. Dhr. J.M. Smeets was destijds ook kantonrechter te Gulpen.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen