De Vrije Brouwer gaat voor het duurzaamste speciaalbier brouwhuis van Europa. Niet alleen het huidige brouwhuis is toe aan vervanging, ook hebben we de ambitie om in 2030 vrij van fossiele brandstof te zijn. Reden te meer om onze ‘meest duurzame droom’ werkelijkheid te laten worden.

Het hart van onze familiebrouwerij, ons huidige brouwhuis, stamt uit 1965. Na heel wat jaren van trouwe dienst is dit brouwhuis dermate verouderd dat het niet meer aansluit op onze duurzame ambities. Ons nieuwe brouwhuis zal o.a. nieuwe brouwtechnieken mogelijk maken en ons alle vrijheid geven op het gebied van smaakontwikkeling. De techniek zal speciaal zijn ingericht op de verwerking van lokale grondstoffen.

De MVO-lat hoger leggen
Sinds de jaren 90 voeren wij een ambitieus duurzaamheidsbeleid. Destijds vanuit volle overtuiging en recht vanuit ons hart en in 2001 vastgelegd in het ‘Ambitiestatement – Het verbond met de Natuur’. Dit ambitiestatement gaat uit van de kracht van de regio en het minimaliseren van milieubelasting. Tot op de dag van vandaag zijn dit de waarden die de basis vormen voor het Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) van Gulpener.

Nu de achtste generatie van onze familiebrouwerij het roer in handen heeft, zijn we klaar om de lat weer een stuk hoger te leggen. Daarom hebben we onze doelstellingen en ambities onlangs aangescherpt. Zo willen we uiterlijk in 2030 al onze bieren brouwen zonder het gebruik van fossiele brandstoffen. Iets waar ons nieuwe brouwhuis een grote rol in zal spelen.

 

 

 

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen