Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten bereiden, 2,5 uur wachten

Ingrediënten:

  • 200 gram uien
  • 2 tenen knoflook
  • 600 gram magere runderlappen
  • 2 el zonnebloemolie
  • 2 el tomatenpuree
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 tl karwijzaad
  • 1 mespunt chilipeper
  • 3 paprika’s (rood en geel)
  • 500 ml kraanwater

Bereiding:

  1. Snijd de ui in ringen.
  2. Hak de knoflook fijn.
  3. Snijd de runderlappen in stukken.
  4. Verhit de olie in een braadpan.
  5. Fruit hierin de uien zachtjes in circa 6 minuten goudgeel.
  6. Roer de tomatenpuree door de uien en fruit de puree 1 minuut mee.
  7. Bestrooi het vlees met zout.
  8. Roer het vlees, het paprikapoeder, het karwijzaad, de knoflook en naar smaak chilipeper door de uien.
  9. Bak alles al omscheppend tot het vlees rondom grijs van kleur is.
  10. Snijd de paprika’s elk in 8 parten.
  11. Verwijder de zaadlijsten en was de stukken paprika.
  12. Bak de paprika kort met het vlees mee.
  13. Verwijder het vel van de paprika.
  14. Schenk heet water in de pan, breng alles aan de kook.
  15. Leg de deksel op de pan en stoof het vlees op een zo laag mogelijk pitje 2 ½ uur.
  16. Controleer af en toe of er niet teveel vocht is verdampt en voeg dan een extra scheutje water toe.
  17. Proef voor het serveren of er genoeg zout en peper in het gerecht zit.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen