GULPENER HOPFEST

Sinds jaar en dag wordt de Gulpener hop op de tweede zondag van september geoogst door medewerkers, vrienden en familie van de brouwerij. Dit jaar is dat op zondag 8 september. We oogsten dan niet alleen onze hop, één van de basisingrediënten van onze bieren, we vieren ook onze vrijheid. En dit doen we het liefst met jullie allemaal! Met al de vrije denkers en eigen koersvaarders en alle liefhebbers.

DAAR IS IE WEER! ONZE KRAT KARTBAAN

In oktober 2017 circuleerde er een filmpje op social media van twee jongens die op een Gulpener krat door de straten van Zuid-Limburg reden. Dit vonden wij zo tof dat we ze benaderd hebben. Het elektrisch rijdende bierkratje is bedacht door REIB, het bedrijf van Guido Buntinx en Christophe Westerveld, twee studenten werktuigbouwkunde. Inmiddels zijn er 5 rijdende bierkratten voor Gulpener ontwikkeld. Met deze kratten kan tijdens het Hopfest op een mini-krat kart baan geracet worden! Bekijk hier de film van de testrit: https://youtu.be/VFkxVMB4Eqc.

Maar daar zijn we dit jaar niet gestopt. We zijn op dit moment druk bezig om ook een baan te ontwikkelen voor onze krat kartjes. Dacht je dat je gewend was aan het parcours van vorig jaar dan kom je dit jaar voor een verrassing te staan!

EEN NIEUWE BREW MET ONZE VERSE HOP

Op zondag 8 september oogst Gulpener haar hop die in Reijmerstok, een dorpje op steenworpafstand van de brouwerij, verbouwd wordt door Hopteler Roger Wouters. Bijna 250 vrienden en familieleden van de brouwerij helpen vrijwillig mee om de hop te oogsten die nodig is voor het nieuwe brouwseizoen. Een klein gedeelte van de oogst wordt gebruikt om de dag na het Hopfest, eenmalig een heel speciaal bier mee te brouwen. Welk bier dat dit gaat worden houden we nog even geheim. Maar dat het een lekker biertje is, kunnen we sowieso met zekerheid zeggen!

DE GULPENER DUIM

Elk jaar tijdens ons Hopfest wordt de Gulpener Duim uitgereikt. Deze stimuleringsprijs, welke bestaat uit een bronzen beeld en een cheque van € 1.250,00 gaat naar een vrijwilligersorganisatie die op een bijzondere wijze actief is op sociaal, maatschappelijk of cultureel vlak. Een prijs voor en door de lokale gemeenschap, want inwoners kunnen zelf iemand nomineren. Er zijn enorm veel initiatieven in de gemeentes Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Vaals die deze aandacht en waardering verdienen. Welke vrijwilligersorganisatie dit jaar de prijs krijgt uitgereikt wordt zondag 8 september rond 16.00 uur bekend gemaakt door Gulpener directeur Jan-Paul Rutten en de Hopkoningin van 2019.

VRIJHEID VIER JE

Terwijl de plukkers hard aan het werk zijn om de hop te oogsten is er op het festivalterrein veel te zien, proeven en beleven. Een greep uit de activiteiten: Het BrouwLokaal is aanwezig met heerlijke gerechten volgens het 25-miles concept en met zeer bijzondere bieren uit de Microbrouwerij, er worden Biercolleges gegeven, we hebben een minibrouwerij waar gebrouwen wordt, 16 bieren van de tap, een krat kart baan, leuke activiteiten voor de kinderen, de huldiging van de Hopkoningin en de uitreiking van de Gulpener Duim. Geniet niet alleen van onze bieren en het lekkere eten maar ook van de goede muziek, het Limburgse landschap en de gezelligheid!

VOOR DE VRIJE DENKERS EN DE EIGEN KOERSVAARDERS

Dit oogst festival organiseren wij voor de liefhebbers. Bierliefhebbers met een voorliefde voor uitgesproken smaken. Liefhebbers van vernieuwing en slim ondernemerschap, liefhebbers van producten van eigen bodem. Maar vooral liefhebbers van vrijheid. Mensen die het lef hebben hun eigen pad te bewandelen. Mensen die ook de keuze maken te doen wat goed voelt.

HET HOPFEST IS GRATIS TOEGANKELIJK.

Datum: 8 September 2019

Tijdstip: 12:00 – 19:00 uur

Toegang: Voor alle leeftijden

Adres: Reijmerstokkerdorpstraat, 6274 NK Reijmerstok

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen