Vrijheid pluk je

Op zondag 13 september is het weer zover, de Gulpener Hopoogst! Samen vieren we dan de oogst van onze hop, de basis voor onze Gulpener Bieren. We nemen je mee in de wereld van de Vrije Brouwer. Proef, ruik, hoor en zie wat pure ambacht betekent.

Wat is er zoal te doen?

Als familiebrouwerij in het zuidelijkste puntje van Limburg, kunnen wij iedere dag genieten van een prachtige omgeving. Bij aankomst op het parkeerterrein bieden wij dan ook graag de mogelijkheid om een stukje van dit prachtige Limburgse Heuvellandschap mee te pikken. Je kunt kiezen uit twee verschillende routes naar het feestterrein. Voor de liefhebbers is er een mooie wandeling uitgestippeld van circa 2 km, deze leidt je langs de Gulpener hopvelden waar de hop daadwerkelijk geplukt wordt. Daarnaast is er een korte route voor mensen die bijvoorbeeld wat minder goed ter been zijn, of die simpelweg niet langer kunnen wachten op een heerlijk koud glas bier. 
De verkeersregelaars bij de parkeerplaats kunnen je meer vertellen over de verschillende routes.

Vrijheid proef je

Altijd al willen weten waarom we ooit bier zijn gaan drinken? Hoe het brouwproces werkt en waarom speciaalbier soms ruikt naar banaan? Kom dan naar het Gulpener Biercollege! Leer alles over bier en proef tijdens dit interactieve college vier smaakvolle bieren.
Verder kun je tijdens de hopoogst genieten van de heerlijke koffie van koffiebrander Blanche Dael, streekgerechten verzorgd door talenten van Talentino en laat de Bisschopsmolen uit Maastricht je zien wat de overeenkomsten zijn tussen een bakker en een bierbrouwer. Proef heerlijk Desem Gerstbrood, een brood gemaakt van ons natuurlijke restproduct bostel.

Vrijheid hoor je

Aäron en Ingo zorgen, met hun akoestische covers, voor een muzikale start van de dag. ‘s Middags gaan we langzaam meer swingen en kun je genieten van Dr. Brass! Een groep jonge talenten, brengt Funk, subtiele Jazz, groovende New Orleans en hedendaagse Popmuziek.

Vrijheid zie je

Kom kijken hoe een schaapsherder te werk gaat. Geef je ogen de kost bij Puurzame kunst en ontdek de Buitenbrouwerij. Brouwen op locatie met uniek bier als resultaat.

Vrijheid ontmoet je

Ben je benieuwd naar de werkwijze van onze boeren, verenigd in de coöperatie Triligran, of heb jij je altijd al afgevraagd wat nou precies het verschil is tussen brouwgerst en tarwe? Onze boeren vertellen je graag over hun passie. De basis van ons bier.

En voor de kleintjes?

Ook voor kinderen is er van alles te doen. Torens bouwen met bierkratten, geschminkte gezichtjes, filmpjes maken op een fietswiel en leren schilderen als een echte schilder. Voor vervelen is er geen tijd!

Wil je niks missen? Hou dan het onderstaande tijdschema goed in de gaten.

Tijdschema

11.00 uur
Start Gulpener Hopoogst

11.30 – 13.30 uur
Muziek: Aäron en Ingo

12.30 uur
Schapendrijver

13.00 uur
Uitreiking Gulpener Duim*

13.30 uur
Biercollege

13.45 – 14.30 uur
Muziek: Aäron en Ingo

14.30 uur
Schapendrijver

15.00 uur
Biercollege

15.00 – 15.45 uur
Muziek: Dr. Brass

16.00 uur
Huldiging hopkoningin**

16.15 – 17.00 uur
Muziek: Dr. Brass

16.30 uur
Biercollege

17.00 uur
Schapendrijver

17.15 – 18.00 uur
Muziek: Dr. Brass

18.00 uur
Einde

*  Jaarlijks reikt de stichting Gulpener Duim een prijs (beeldje/onderscheiding) inclusief cheque uit aan een vrijwilliger/vrijwilligersorganisatie uit het Heuvelland.
** De Gulpener Hopplukkers kiezen na afloop van de oogst hun hopkoningin uit. Zij wordt samen met de plukkers onthaald op het festivalterrein, om vervolgens gekroond te worden.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen