“Een oprechte beloning voor al het werk en energie die wij dagelijks in de ontwikkeling en productie van onze bieren stoppen.”, aldus Jan-Paul Rutten, Directeur Gulpener Bierbrouwerij.

Brussels Beer Challenge

Twee dagen lang proefde een panel van 75 internationaal gereputeerde bierkenners meer dan 1100 bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren werden onderverdeeld in categorieën, gebaseerd op origine, typiciteit en stijl. Op het einde van de twee degustatiedagen werden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award. Internationale experten evalueren op een objectieve, onpartijdige en professionele manier de deelnemende bieren.

Bieromschrijving

Gulpener Wintervrund is een stevige bondgenoot die het gehemelte prikkelt. Krachtig, maar tegelijkertijd verrassend verfijnd. Zijn warme persoonlijkheid dankt Wintervrund aan een afdronk met tonen van zoethout en jeneverbes. Dit bier van hoge gisting heeft een alcoholpercentage van 8,5 % en is, zoals de naam al zegt, alleen in de winter verkrijgbaar.

Gulpener Ur-Hop, een India Pale Lager. 100% Biologisch, ongefilterd, eigenzinnig speciaalbier van lage gisting. Gebrouwen volgens de unieke brouwtechniek ‘dry hopping’. Bij dit ‘drooghoppen’ voegen we de hop pas een week na het brouwproces toe om het hoparoma te verhogen. Zo ruik je de heerlijke geur van verse hopbellen en geniet je volop van de zo karakteristieke vol bittere smaak.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen