Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 1 uur en 40 minuten

Ingrediënten:

  • Bloem
  • ½ kg ontvelde kip, gesneden in 6 tot 8 stukken
  • 75 ml olijfolie
  • 1 ui, gesneden
  • 1 wortel, gesneden
  • Twee tenen knoflook, fijn gesneden
  • 340 gram witte champignons, gehalveerd
  • 1 ½ flesje Gulpener Gerardus Blond
  • 500 ml kippenbouillon
  • 2 tl Dijon Mosterd
  • 2 tl bruine suiker
  • 1 tl gedroogde tijm
  • 1 laurierblad
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 190˚C.
  2. Bestrooi de stukken kip met bloem.
  3. Neem een ovenbestendige pan en bak de kip in de helft van de olie tot ze bruin zijn.
  4. Haal de kip uit de pan en zet opzij.
  5. Bak de groente in dezelfde pan in de rest van de olie.
  6. Blus af met bier op hoog vuur.
  7. Voeg de overgebleven ingrediënten toe.
  8. Doe de kip weer in de pan.
  9. Breng op smaak met zout en peper.
  10. Laat het koken en laat het onbedekt ongeveer een uur staan.
  11. Serveer met rijst.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen