Aantal: 8 stuks Bereidingstijd: 40 minuten

Ingrediënten:

Koriander-knoflook aardappelen:

  • 1 liter olie voor frituren
  • 4 grote aardappelen in blokjes
  • 1 tl plantaardige olie
  • 90 gram verse koriander, fijngesneden
  • 4 teentjes knoflook, fijngesneden
  • ½ tl komijnpoeder
  • 1 el vers citroensap
  • Zout

Citroenmayonaise

  • 4 teentjes knoflook
  • 2 eierdooiers
  • 1 el citroensap
  • 1 el citroenrasp
  • 250 ml olijfolie
  • Zout en peper

Bereiding:

Koriander-knoflook aardappels

  1. Verhit de olie in de frituurpan tot 190˚C.
  2. Bak de aardappels in ongeveer 8 minuten goudbruin wanneer de olie heet is.
  3. Laat de aardappels uitlekken op een stuk keukenpapier.
  4. Verhit intussen op middelhoog vuur 1 tl olie in een koekenpan.
  5. Voeg koriander en knoflook toe en bak al roerend ongeveer 5 minuten.
  6. Voeg de aardappels toe aan de pan als ze zijn uitgelekt, inclusief de komijn, citroensap en het zout.
  7. Schep de aardappels om, om een kruidenlaagje te krijgen en serveer de aardappels.

Citroenmayonaise

  1. Pureer in een blender de knoflook, citroensap, citroenrasp, zout, peper en voeg druppelsgewijs de olie toe.
  2. Voeg de olie toe tot zich een mayonaise vormt
  3. Doe over in een kom en serveer bij de aardappeltjes.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen