Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 40 minuten bereiden en 20 minuten wachten

Ingrediënten:

Mac & Cheese:

  • 400 gram macaroni
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 40 gram boter
  • 50 gram bloem
  • 500 ml melk
  • 150 gram geraspte kaas

Koolsla:

  • 1 kleine spitskool
  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 2 el rozijnen
  • 3 el mayonaise
  • 1 el witte wijn

Bereiding:

  1. Verwarm de oven op 160˚C.
  2. Breng een pan met water aan de kook en kook de macaroni.
  3. Pel en snipper de ui en de knoflook.
  4. Verhit de boter in een pan.
  5. Fruit de ui en de knoflook.
  6. Voeg de bloem toe en roer circa 1 minuut door met een houten pollepel tot je een roux hebt.
  7. Laat de bloem circa 1 minuut garen. De roux is gaar zodra hij vet loslaat.
  8. Schenk rustig de melk er al roerend met een garde bij.
  9. Blijf roeren tot een gladde (bechamel) saus ontstaat.
  10. Als je te snel de melk erbij schenkt, krijg je klontjes.
  11. Laar circa 10 minuten zachtjes koken, maar blijf continue roeren.
  12. Breng op smaak met een beetje zout en versgemalen peper.
  13. Roer voorzichtig 2/3 van de kaas bij de saus totdat de kaas is opgelost.
  14. Meng de macaroni door de saus en schep in een ovenschaal.
  15. Bestrooi met de resterende kaas.
  16. Bak de ‘Mac & Cheese’ circa 20 minuten in de oven.
  17. Snijd de spitskool in de lengte in vieren, verwijder de kern en snijd de spitskool heel fijn.
  18. Schil en rasp de winterwortel. Snijd de bleekselderij fijn.
  19. Meng alle ingrediënten voor de salade in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  20. Verdeel de ‘Mac & Cheese’ over de borden en zet de koolsla in een kom op tafel.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen