Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

Mosselen:

  • 1 prei
  • 1 winterpeen
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 sjalotje
  • 4 takjes peterselie
  • 2 takjes tijm
  • 4 kg mosselen
  • 30 gram roomboter
  • 300 ml Gulpener Gerardus Blond

Cocktailsaus:

  • 200 ml mayonaise
  • 100 ml ketchup
  • 100 ml magere yoghurt
  • ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl cayennepeper
  • 1 el azijn

Salade:

  • 1 ei
  • 1 kropsla
  • 1 komkommer
  • Tomaten
  • 1 ui
  • 200 ml olie
  • 100 ml azijn
  • 2 el mosterd
  • Zout
  • Versgemalen peper

Bereiding:

Mosselen:

  1. Halveer, was en snijd de prei.
  2. Schil en snijd de winterpeen in kleine blokjes.
  3. Pel en hak de knoflook. Pel en snipper de sjalot. Snijd de peterselie grof. Ris de blaasjes tijm en hak ze fijn.
  4. Spoel de mosselen onder de koude kraan en gooi gebroken schelpen weg. Verwijder indien nodig de baard van de mossel.
  5. Smelt de boter in een hoge pan en fruit de prei, wortel, sjalot, knoflook en kruiden.
  6. Voeg de mosselen toe en breng op smaak met zout en peper.
  7. Blus af met het bier.
  8. Zet de pan, met de deksel erop, op hoog vuur en schut na circa 4 minuten om.
  9. Breng aan de kook en schut ze nogmaals om.
  10. Als alle mosselen open staan dan zijn ze gaar.
  11. Zet het vuur uit en serveer ze direct.

Cocktailsaus:

  1. Meng alle ingrediënten voor de cocktailsaus.

Salade:

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook het ei hard in circa 8 minuten.
  2. Pluk, was en droog de slabladeren.
  3. Snijd de komkommer in blokjes.
  4. Snijd de tomaten in partjes.
  5. Pel en snijd de ui in halve ringen.
  6. Maak een dressing van de olie, azijn en mosterd.
  7. Pel het ei en snijd in parten.
  8. Meng de dressing door de sla, komkommer, tomaat en ui en breng op smaak met zout en peper.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen