Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 2 uien
  • 1 teentje knoflook
  • Zonnebloemolie
  • 70 gram tomatenpuree
  • 1 el suiker
  • 50 ml rode wijnazijn
  • 50 ml water
  • 8 slagersknakworsten
  • 500 gram zuurkool
  • Boter
  • 8 bruine puntjes
  • 4 el gladde mosterd
  • 1 rode ui
  • 4 tomaten
  • 2 el rode wijnazijn
  • ½ bosje bladpeterselie

Bereiding:

Relish:

  1. Pel en snijd de uien in halve ringen.
  2. Pel en snijd de knoflook fijn.
  3. Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de uien circa 2 minuten.
  4. Voeg de knoflook en tomatenpuree toe en bak circa 1 minuut mee.
  5. Voeg de suiker, azijn en water toe en laat circa 4 minuten indampen.
  6. Breng op smaak met ene beetje zout en peper.

Hot Dogs:

  1. Zet de knakworsten op in koud water en breng aan de kook.
  2. Haal de knakworsten uit de pan zodra het water kookt.
  3. Verhit een klontje boter in een pan en bak de zuurkool circa 5 minuten.
  4. Snijd de broodjes open. Verdeel de knakworsten en de zuurkool over de broodjes.
  5. Serveer de broodjes met de relish en mosterd.

Salade:

  1. Pel en snijd de rode ui in halve ringen. Snijd de tomaten in blokjes en hak de peterselie fijn.
  2. Meng in een kom alle ingrediënten voor de salade en breng op smaak met een beetje zout en peper. Serveer de salade bij de Hot Dogs.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen