Bierconsumentenvereniging Pint heeft haar leden gevraagd personen of initiatieven te nomineren voor de Gouden Pint 2017. Deze prijs wordt toegekend “aan mensen of organisaties die zich de afgelopen periode op aansprekende wijze verdienstelijk hebben gemaakt voor de verdere ontwikkeling van speciaalbier in Nederland.”

De jury heeft zich gebogen over een lange lijst van door leden voorgestelde personen en initiatieven binnen de bierwereld. Uiteindelijk zijn er vier geselecteerd als mogelijke winnaar van de Gouden Pint 2017. De winnaar wordt bekend gemaakt op 4 november tijdens het Noordelijk Speciaalbierfestival bij Het Heerenhuis in Groningen.

De genomineerden Gouden Pint 2017

Dit zijn de nominaties in willekeurige volgorde:

Jan-Paul Rutten – Gulpener Brouwerij,
Voor zijn niet aflatend streven om met de Gulpener Bierbrouwerij duurzaam – alleen lokale grondstoffen –, maatschappelijk verantwoord, onafhankelijk en vernieuwend – onder andere door de opening Brouwlokaal en collaboration brews, te produceren.

Stichting Geniet & Geef
Voor het samenbrengen van brouwers en consumenten om van hun genietmoment – het brouwen en proeven van een bijzonder Bier  – een geefmoment te maken voor een bijzonder doel: KiKa.

Rick Kempen – biercolumnist, auteur en blogger

Voor zijn aanstekelijk enthousiasme om, soms met een scherpe pen, momenten en situaties uit de bierwereld onder de aandacht te brengen van consument en liefhebber, niet als hapklare brok maar altijd met doel om de lezer te prikkelen vooral een eigen mening te vormen.

Toon van den Broek – brouwerij/stekerij Van den Broek

Voor zijn pionierswerk in Nederland op het gebied van spontane, wild gegiste bieren. Sinds 2015 volledig in eigen beheer geproduceerd in een zelfontworpen en gebouwde brouwerij, waar de bieren op volledig natuurlijke wijze vergisten en rijpen.

Juryleden

Floor van Aerde – Nederlandse Brouwers
Rob Alphenaar – voorzitter Alliantie Biertapperijen
Jan Lemmens/Elaine Olsthoorn – Carnivale Brettanomices /winnaar 2016
Hanneke van het Ende – bestuurslid StiBON (Stiching Bieropleidingen Nederland)
Michel Ordeman – voorzitter CRAFT
Alain Schepers – journalist / winnaar 2015
Timothy Wareman – bedrijfsleider ‘Cause beer loves food
Rianne Joosse – voorzitter Pint/voorzitter jury Gouden PINT

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen