Vandaag, donderdag 1 december 2016, openen wij de deuren van ons BrouwLokaal, het huis van De Vrije Brouwer. Vier jaar geleden zijn de eerste ideeën rondom een bierbelevings- en kenniscentrum ontstaan. Vandaag komt deze lang gekoesterde droom uit op de plek waar de brouwerij in 1825 is ontstaan.

Het Gulpener BrouwLokaal bestaat uit een Microbrouwerij, Smaakbibliotheek, Biertheater, Studielab, Bierwinkel en een 25-Miles horeca concept met eigen terras en Hoptuin. Onderdelen die stuk voor stuk het gedachtengoed van onze brouwerij uitdragen en samen het meest complete bierbelevingscentrum van Nederland vormen.

Jan-Paul: “We hebben niets te verbergen, wij zijn bereid om al onze geheimen te delen met mensen die net zo gepassioneerd over bier zijn als wij. Vrijheid deel je. Dat kan vanaf nu in het BrouwLokaal, waar bierliefhebbers en andere bezoekers welkom zijn in het huis van De Vrije Brouwer.”

Microbrouwerij
De Microbrouwerij is de ideale proeftuin voor nieuwe bierrecepten, smaken en stijlen. Hier experimenteren wij zelf naar hartenlust en wordt tegelijkertijd een professioneel podium geboden aan bierliefhebbers, die hun eigen creaties tot leven laten komen. Verder wordt vanuit de Microbrouwerij op verschillende niveau’s onderwijs over het bierbrouwvak gegeven.

Smaakbibliotheek
Daal af naar de eeuwenoude gewelfde kelders van de brouwerij en ontdek bij kaarslicht een unieke biercollectie met meer dan 100 stijlen uit binnen- en buitenland. Je krijgt hier het complete verhaal achter de meest bijzondere bieren te horen. Ook is er de mogelijkheid om te proeven wat factoren als tijd en houtlagering met de smaak van bier doen.

Biertheater
Onze familiebrouwerij, de Vrije Brouwer, kent geen geheimen. Bezoekers die een rondleiding of ander arrangement boeken starten in het Biertheater. Hier worden gasten meegenomen in de geschiedenis en het heden van de Bierbrouwerij. Voor zakelijke gasten is het de plek om meer te weten te komen over onder andere Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen.

25-Miles
Met 16 Gulpener bieren van de tap, waaronder ook experimentele bieren uit de Microbrouwerij, staat in het restaurant bier centraal, maar je kunt er ook puur en smaakvol eten van lokale bodem. Opgezet volgens het 25 miles-concept worden alleen gerechten geserveerd met grondstoffen die binnen een straal van zo’n 40 kilometer zijn geproduceerd of verbouwd.

Studielab
Omringd door kennis en creativiteit is het Studielab de ideale studie- en opleidingsruimte voor bierliefhebbers en hobbybrouwers. Zakelijke gasten vinden in het Studielab een inspirerende locatie voor cursussen, vergaderingen en bedrijfspresentaties. Naast een indrukwekkende verzameling boeken over bier, brouwprocessen en de geschiedenis van onze brouwerij, is de ruimte voorzien van de nieuwste audiovisuele middelen.

Bierwinkel
In de Bierwinkel vind je naast Gulpener bieren ook ingrediënten en artikelen om je eigen bier te brouwen, inclusief een van de brouwgeheimen van de brouwerij; levende gist. Verder is er een prachtselectie van boeken en andere bierartikelen te vinden.

Hoptuin
Even lekker tot rust komen onder het genot van een lokaal hapje en drankje kan op het terras van de sfeervol ommuurde Hoptuin. Met onder meer gezellige picknicktafels, grote vuurkorven en een jeu-de-boules-baan hangt hier een relaxed sfeertje waar ontspanning en inspanning hand in hand gaan.

Het Gulpener BrouwLokaal is 7 dagen per week geopend van 11.00 tot 22.00 uur.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen