Wat een eerlijk weer hebben we de afgelopen dagen gehad en daarom komt ons nieuwe biertje precies op tijd! Met veel trots presenteren wij op 8 maart; Op Stoom!

Wij hebben in verschillende jacuzzi’s, sauna’s en wellnesscentra ons helemaal klaargestoomd voor de komst van dit mooie lentebier. Een biertje met een uniek bierstijl, iets wat wij nog niet eerder als brouwerij hebben gebrouwen. Nieuwsgierig? Ja dat dachten we al!

De bierstijl gebruikt voor dit biertje heet California Steam en is ontstaan in de 19e eeuw. Een speciale stijl die je niet zoveel tegenkomt in Nederland. Het is een biersoort met een rijke geschiedenis. Vroeger toen de brouwers nog niet bekend waren met het brouwen van Ale, vonden ze een gist dat fermenteerde bij hoge temperaturen. Bij dit proces komen speciale smaken vrij die bijdragen aan dit unieke bier. Wij bij Gulpener gebruiken onze klassieke pils gist en laten deze vervolgens op 18 graden vergisten. Op Stoom bevat frisse tonen van limoen en citrusvruchten die perfect zijn voor de zon, die hopelijk nooit meer weggaat! Het uitgesproken bier met een grassig en volmoutig karakter is daarom lekker te drinken in de jacuzzi, tijdens het grasmaaien of simpelweg op een luchtbedje in de zee.

Zoals wij trots zijn op dit nieuwe bier, is Van de Streek dit ook. Begonnen als twee broers die zo nu en dan bij elkaar kwamen om te brouwen, zijn nu uitgegroeid tot een bedrijf van ‘biergekken’, zoals ze zichzelf noemen. Naast het brouwen van de vaste bieren, zijn ze ook constant op zoek naar nieuwe smaken en technieken voor het ontwikkelen van nieuwe bieren. Want zoals zij zelf zeggen: “Onze brouwerij is een speeltuin en we zijn nog lang niet uitgespeeld!”

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen