Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 300 gram spaghetti
  • Olijfolie
  • 500 gram vongole
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 rode peper
  • 1 bosje bladpeterselie
  • 75 ml witte wijn
  • 75 gram gedroogde tomaten
  • 75 gram rucola

Bereiding:

  1. Kook de pasta al dente volgens het gebruiksadvies op de verpakking.
  2. Spoel de vongole schoon in water.
  3. Gooi de exemplaren die open staan en niet dicht gaan als je erop tikt weg.
  4. Laat de vongole goed uitlekken.
  5. Pel en snipper de ui.
  6. Pel en snijd de knoflook fijn.
  7. Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper in stukjes.
  8. Pluk en hak de peterselie fijn.
  9. Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui, knoflook en peper.
  10. Voeg de vongole toe, bak kort mee en blus af met witte wijn.
  11. Kook de vongole tot ze open gaan staan en roer de spaghetti en de peterselie erdoor.
  12. Breng op smaak met en beetje zout en versgemalen peper.
  13. Snijd de tomaten in reepjes.
  14. Meng de tomaatjes met een beetje olie van de tomaten door de rucola.
  15. Verdeel de rucola over de borden en leg de spaghetti vongole er bovenop.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen