Gulpen, 8 september 2019 Sinds jaar en dag wordt de Gulpener Duim uitgereikt tijdens de Gulpener Hopoogst, dit jaar omgedoopt tot het Gulpener Hopfest. Deze stimuleringsprijs, welke bestaat uit een kunstwerk van John Mevis en een cheque van € 1.250, gaat naar een vrijwilligersorganisatie uit de regio die op een bijzondere wijze actief is op sociaal, maatschappelijk of cultureel vlak. Van de vele geweldige initiatieven die in aanmerking kwamen voor de Gulpener Duim, is op zondag 8 september bekend gemaakt dat Stichting Vrijwillige Hulpdienst uit Gulpen-Wittem de gelukkige winnaar is. De prijs werd uitgereikt door Gulpener directeur Jan-Paul Rutten en de net bekroonde Hopkoningin 2019.

Vrijwillige Hulpdienst

De Vrijwillige Hulpdienst zorgt voor maaltijdbezorging “Tafeltje dek je”, ziekenhuisbegeleiding en het doen van boodschappen voor mensen die niet meer in staat zijn dit zelf te doen. Er zijn verschillende vrijwilligers die dit werk al 20-25 jaar met veel liefde doen. Het bestuur bestaat uit Truus Loozen, Diny Moonen en Maria Pennings.

De Gulpener Duim

Elk jaar wordt de Gulpener Duim uitgereikt door de Stichting Gulpener Duim welke in 2003 is opgericht. Grondlegger van deze stimuleringsprijs is oud Gulpener directeur Paul Rutten die de wens had een bijdrage te leveren aan een goed doel in de regio. De Duim is een prijs voor en door de lokale gemeenschap, want inwoners kunnen zelf iemand nomineren. Er zijn enorm veel initiatieven in de gemeentes Gulpen-Wittem, Eijsden-Margraten en Vaals die deze aandacht en waardering verdienen.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen