Aantal broodjes: 15 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • ½ ui, in dunne ringen
  • Olijfolie
  • Scheutje Gulpener Dort
  • 1 – 2 ansjovisfilets
  • 1 flinke tl mayonaise
  • 230 gram rundergehakt
  • 1 flinke eetlepel Franse mosterd
  • 2 plakjes gerookt ontbijtspek, gehalveerd
  • 1 bolletje met sesamzaad
  • 40 gram geraspte Cheddar

Bereiding:

  1. Bak de uienringen zachtjes in een pan op laag tot middelhoog vuur in een beetje olijfolie tot ze goudgeel en lekker kleverig zijn.
  2. Voeg dan een scheutje bier toe en roer tot het is verdampt.
  3. Stamp ondertussen de ansjovisfilets fijn in een vijzel, of snijd ze in hele dunne reepjes.
  4. Vermeng ze met de mayonaise en houd apart.
  5. Breng het gehakt op smaak met zout en peper en vorm er een dikke burger van.
  6. Verhit een heel klein beetje olie in een grillpan of koekenpan en leg de burger erin.
  7. Laat hem aan één kant dichtschroeien en bestrijk de bovenkant met de helft van de mosterd.
  8. Is de onderkant dichtgeschroeid, keer de burger dan om en herhaal met de mosterdkant.
  9. Draai hem dan weer om voor een lekker korstje.
  10. Bak ondertussen het ontbijtspek krokant, snijd het bolletje door en rooster beide kanten lichtjes.
  11. Beleg de burger met de uienringen, het spek en de kaas.
  12. Schep wat ansjovismayonaise op de onderste helft van het bolletje en leg de burger met topping er voorzichtig op.
  13. Eindig met de bovenste helft van het bolletje.
  14. Doe het geheel nu weer in de grillpan.
  15. Schenk een klein beetje water in de pan en zet een stolp of metalen kom over de burger.
  16. Wacht tot het water is verdampt.
  17. Zo krijgt de bovenkant van het bolletje een mooie glans.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen