Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: ±30 minuten

Ingrediënten:

  • 90 gram mihoen
  • 1 winterwortel
  • Driekwart komkommer
  • 1 kopje Edamamebonen (te koop bij de Toko / Chinese supermarkt)
  • 1 hand koriander
  • 3 el gehakte cashewnoten
  • 2 el rijstazijn (te koop bij de Toko / Chinese supermarkt)
  • Sojasaus
  • 2 avocado’s
  • 12 rijstvellen (te koop bij de Toko / Chinese supermarkt)

Bereiding:

  1. Kook de mihoen gaar volgens de verpakking.
  2. Schenk het water af en zet weg.
  3. Laat de Edamamebonen de laatste 3 minuten met het water meekoken.
  4. Rasp de winterwortel fijn en doe in een kom.
  5. Rasp vervolgens ook de komkommer fijn, knijp het water uit de rasp en voeg bij de wortel.
  6. Snijd de koriander fijn, voeg toe aan het wortel-komkommer mengsel gevolgd door de Edamamebonen en de cashewnoten en breng het geheel op smaak met de rijstazijn en 1 el sojasaus.
  7. Schil de avocado’s, verwijder de pitten en snijd ze in parten.
  8. Schenk in een diep bord wat heet water (let op: niet al te heet want dan verschrompelen je vellen), haal hier een rijstvel door zodat deze zacht wordt, en leg het vel vervolgens op een droge theedoek.
  9. Nu kun je gaan vullen: leg eerst twee parten avocado’s onderaan het vel, gevolgd door een pluk mihoen en een flinke eetlepel van het mengsel. Doe er niet te veel vulling op, want dan breken de rollen. Rol vervolgens op.
  10. Snijd de rol schuin doormidden, vul eventueel aan met nog wat van de ingrediënten.
  11. Herhaal dit tot je vellen op zijn.
  12. Serveer de summerrolls met een schaaltje sojasaus.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen