Aantal personen: 2 Bereidingstijd: ±30 minuten

Ingrediënten:

  • 3 middelgrote tomaten
  • 4 el olie
  • 4 geplette knoflookteentjes
  • Zout en peper
  • ½ tl komijnpoeder
  • ½ tl kurkuma poeder
  • 1 tl tomatenpuree
  • 1 kleine Spaanse peper
  • 2 middelgrote courgettes
  • 1 tl vers geraspt gember
  • 1 el citroensap
  • 50 gram gepelde garnalen
  • 1 tl gehakte peterselie

Bereiding:

  1. Haal het kroontje van de tomaten en ontvel ze.
  2. Haal ook de pitjes en de harde stukjes eruit.
  3. Snijd dan de tomaten in kleine stukjes en bak ze even in olie.
  4. Voeg dan de knoflook, zout, peper, komijnpoeder, kurkuma poeder, tomatenpuree en de fijn gehakte Spaanse peper toe.
  5. Roer voortdurend om een dikke saus te krijgen.
  6. Was de courgettes en haal de uiteinden eraf.
  7. Snijd ze dan in lange reepjes van 5 centimeter.
  8. Bak ze mee in de tomatensaus.
  9. Voeg dan de gember, citroensap en garnalen toe.
  10. Roer alles voorzichtig door elkaar en laat het 10 minuten sudderen.
  11. Voeg indien nodig wat water toe.
  12. Dien de tajine op met gehakte peterselie.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen