3 el platte peterselie (of verse koriander, fijngehakt)
Bereiden:
Schep het vruchtvlees uit de citroen en snijd de hele schil in dunne reepjes.
Smelt de boter in een hapjespan en fruit de uien met knoflook, citroenschillen, gemalen koriander en peper ca. 15 minuten op een zo laag mogelijk vuur tot de partjes ui zacht zijn.
Schep de tuinbonen, doperwten, sugarsnaps en ½ theelepel zout door de uien.
Sprenkel 100 ml water over de groenten.
Leg de deksel op de pan en stoof in ca. 8 minuten gaar.
Meng de zalm met de peterselie.
Leg de zalm op de groenten.
Stoof het gerecht met de deksel nog 5 minuten, tot de zalm net gaar is.
Breng ondertussen in een pannetje 300 ml water met wat olie aan de kook.
Roer van het vuur af de couscous erdoor.
Dek de pan af en laat de couscous 5 minuten staan.
Zet het pannetje met de couscous op een laag vuur en laat de couscous al roerend weer warm worden.
Schep de couscous in een wijde schaal en schep de zalm met groente en vocht in het midden van de couscous.