Aantal personen: 4 Bereidingstijd: ± 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 el cayenne peper
  • 1 el chilipasta
  • 2 el paprikapoeder
  • 1 el garam masala
  • 1 tl ketoembar (gemalen koriander)
  • 1 tl gemalen zwarte peper
  • ½ tl kurkuma
  • 2 rode uien, grof gesnipperd
  • 4 tenen knoflook
  • 1 flink stukje gember, geraspt
  • Sap van 1 citroen
  • 200 ml volle yoghurt
  • 600 gram kipfilet
  • 2 limoenen, 1 in partjes
  • Handvol koriander- en muntblaadjes
  • 1 rode chilipeper, gesneden
  • Ingelegde rode ui
  • 1 rode ui, in dunne ringen
  • 2 el rode wijnazijn

Bereiding:

  1. Pureer de specerijen, uisnippers, knoflook, gember en een snufje zout tot een pasta.
  2. Roer die door het citroensap en de yoghurt.
  3. Wentel de kipfilets erdoor en bak ze 4-5 minuten in een hete grillpan.
  4. Knijp er 1 limoen over uit.
  5. Verhit de rest van de marinade 3-4 minuten in een koekenpan.
  6. Meng de uienringen met de rode wijnazijn en een snufje zout.
  7. Laat ze 5 minuten zacht worden en giet dan de overtollige vloeistof af.
  8. Verdeel de ingelegde ringen over de kip.
  9. Bestrooi het gerecht tot slot met de koriander, munt en chilipeper.
  10. Geef er chapati’s, raita en partjes limoen bij.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen