Maandagavond, 8 oktober, reikte wethouder Fluitman het EKO-keurmerk uit aan Theater Beauforthuis in Austerlitz/Zeist. Dit gebeurde tijdens de Open Bak, een avontuurlijk podium voor ambitieus en gevestigd talent met uiteenlopende roots.

Theater het Beauforthuis

Het Beauforthuis is van oudsher al bezig met biologische producten. De eerste jaren werd dit nog voorzichtig gecommuniceerd. “Mensen associeerde biologisch toen nog met gierstkroketten en slechte bramenwijn. Pas als mensen zeiden dat de wijnen lekker waren vertelde wij dat ze biologisch waren”, zegt Lidwien met een glimlach. “Onze accommodatie is kleinschalig en de culturele voorstellingen zijn van een hoog niveau”.

Duurzaam ondernemen

Lidwien Vork is altijd bezig geweest met de duurzaamheid en het welzijn van onze planeet. Rond haar twintigste besefte Lidwien dat zaken ook anders konden en volgde zij een opleiding aan de biologische landbouwschool Warmonderhof. “Ik stak mijn handen uit de mouwen, ging koeien melken, groenten oogsten en leerde zo mijn idealen in de praktijk te brengen. In de jaren na de afronding van mijn opleiding hadden mensen die op deze opleiding had leren kennen, mij gevraagd om nieuw leven te blazen in de kerkzaal. Zo is het allemaal begonnen”.

Volgens Lidwien is er veel meer overeenstemming tussen artiesten, boeren, kunst en landbouwgronden als men in eerste instantie denkt. “Kunstenaar en boeren zitten momenteel in de knel. We behandelen kunst en natuur als koopwaar, als waren het grondstoffen en producten van een industrieel proces. Het Beauforthuis geeft daarom een podium aan boeren én kunstenaars.

“Tegenwoordig is het begrip duurzaamheid een uitgehold begrip. Het wordt vaak gebruikt als een marketingtool en daarmee heeft het zijn betrouwbaarheid verloren. Het EKO-keurmerk biedt hierin voor ons de oplossing. We laten hiermee zien dat we waarde hechten aan eerlijke ingrediënten, een duurzame voedselproductie, eerlijke handel en een eerlijke prijs voor boeren”, aldus Lidwien. “Maandagavond hebben wij getoost met Gulpener bier omdat het met hart en ziel boer en bier verbindt”.

Wij willen Theater Beauforthuis graag feliciteren met de in ontvangst name van het EKO-keurmerk. Proost!

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen