Een van de best beoordeelde bieren is vaak een Barrel Aged bier. Wat is een Barrel Aged bier nou eigenlijk en waarom vindt iedereen het zo ongelofelijk lekker? De truc zit hem in, de naam zegt het al, het barrel waarin het bier gerijpt wordt. Simpel gezegd; het is bier uit een houten vat. That’s it!

Er zijn verschillende soorten vaten waar je de bieren op kunt rijpen, bijvoorbeeld aan port-, rum- en whiskeyvaten. Voor onze unieke Gulpener Wintervrund hebben wij daarom speciale vaten aangeschaft; eikenhouten vaten waar in de jaren 1995 tot 2009 peated single malt whiskey in gerijpt heeft. En zo hadden wij, na lang hoopvol wachten, ons eerste Barrel Aged bier te pakken!

De Wintervrund is na vries-destillatie gelagerd in de vaten. De combinatie van onze Wintervrund en de 15 maanden houtlagering in de kelders van ons Brouwlokaal geeft het bier een bijzondere en mooie smaak. Je zult bij het drinken een smokey/peated karakter proeven met tonen van drop, salmiak, eiken en zoethout. Het speciale smokey/peated karakter komt doordat de mout, die gebruikt wordt bij het productieproces van whiskey, gedroogd is met een door turf gestookt vuur.

Je kunt onze Wintervrund komen proeven in ons Brouwlokaal in Gulpen of kopen in de Bierwinkel. Geniet ervan!

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen