WIJ ZIJN OP ZOEK NAAR EEN CREATIEVE ONLINE MARKETEER


Nederlands meest duurzame bier- en kombuchabrouwer zoekt een:

Creatieve online marketeer
(32-40 uur)

Wil jij verantwoordelijk zijn voor de online marketing van Gulpener en BATU Kombucha? Wil jij echt het verschil maken en impact hebben met het werk dat je doet? Bouw dan mee aan onze merken en ervaar hoe het is om in alle vrijheid je werk te kunnen doen en je passie te volgen.

Functieomschrijving

Je levert op creatieve wijze een belangrijke bijdrage aan het verbeteren van de positionering en branding van Gulpener en haar bieren en van BATU Kombucha in een klein, maar gedreven team van vier personen. Je bent sparringpartner van het hoofd Marketing & Communicatie. Taken zijn o.a.:

 • Bijdragen aan het ontwikkelen en uitvoeren van de algehele online marketing- en communicatiestrategie;
 • Ontwikkelen van online media- en influencerscampagnes;
 • Maken van spraakmakende en engaging content;
 • Ontwikkelen en uitvoeren van innovatieve en creatieve online acties;
 • Je werkt continu aan het uitbouwen en versterken van het bereik – inspelend op de doelgroep, marktontwikkelingen en nieuwe online marketingtrends;
 • Beheren en optimaliseren van onze websites www.gulpener.nlwww.gulpenerbrouwlokaal.nlwww.batukombucha.com en de bijbehorende webshops;
 • Beheren en optimaliseren van de social media kanalen van Gulpener en BATU Kombucha (Facebook, Instagram, LinkedIn, TikTok, Snapchat).

Profiel

Je bent nieuwsgierig, creatief en proactief. Je bent een wereldburger en in staat zelfstandig projecten te managen, maar ook zelf uit te voeren en hierover de verantwoordelijkheid te dragen. Daarnaast ben je stressbestendig, praktisch ingesteld en weet je overzicht te houden in een dynamische omgeving. Verder vragen wij:

 • Een afgeronde HBO opleiding. Bij voorkeur in de richting (digitale) marketing of communicatie;
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring in een vergelijkbare functie. Bij voorkeur binnen een FMCG organisatie;
 • Je hebt een passie voor het vertellen van authentieke verhalen (storytelling) en weet dit ook goed te vertalen naar copy (Nederlands en Engels) en beeld;
 • Een goede beheersing van o.a. Microsoft Office pakket, Mailchimp, kennis van CMS systemen en Adobe programma’s;
 • Kennis van Google Analytics, SEO en SEA;
 • Jij bent loyaal, betrokken en flexibel;
 • Je bent innovatief en volgt de laatste (online) marketing trends;
 • Als online marketeer weet je dat er ook na de reguliere werktijden wat van je gevraagd kan worden;
 • Een voorliefde voor de bierbranche en het product bier & Kombucha is uiteraard een pre :-).

Wat bieden we?

Een dynamische baan waar je veel vrijheid en verantwoordelijkheid krijgt. Familie. De lekkerste bieren en kombucha’s. Een gezellig en gepassioneerd team waar graag gelachen wordt. De mogelijkheid om deels te werken op afstand, mocht je niet in de buurt wonen. Goede secundaire arbeidsvoorwaarden, waaronder een 13e maand en uiteraard iedere maand een krat bier!

Interesse?

Stuur je motivatiebrief en CV dan voor 31 augustus 2022 naar Maartje Rutten, Hoofd Marketing & Communicatie: maartje.rutten@gulpener.nl. Ook voor meer informatie kun je contact opnemen met Maartje Rutten via mail of 043-450 7575.

Als je wordt uitgenodigd vinden de gesprekken plaats op donderdag 28 juli.

Diversiteit

Bij Gulpener zijn we niet allemaal hetzelfde. Misschien is dat ook wel onze grootste kracht. Bij de selectieprocedure worden alle kandidaten dan ook gelijkwaardig beoordeeld. Afkomst, religie, leeftijd, geslacht of seksuele voorkeur zal geen invloed hebben op onze keuze. Diversiteit mag gevierd worden, liefst met een goed glas bier!

Over Gulpener en BATU Kombucha

Als onafhankelijke familiebrouwerij genieten we al sinds 1825 van onze vrijheid. De vrijheid om onze eigen koers te varen en alleen te doen wat goed voelt. We hebben een sterke band met onze omgeving en zijn graag van waarde voor de wereld om ons heen. Daarom brouwen we bier met water uit eigen bronnen, gebruiken we hop uit eigen hoptuin en komt ook onze gerst van boeren uit de regio. Dit alles houdt onze ‘voetafdruk’ laag en maakt onze bieren tegelijkertijd tot de enige échte lokale bieren van Nederland. Gulpener is met recht het meeste duurzame biermerk van Nederland te noemen, en met onze BIO-bieren zijn we marktleider. We zijn op dit moment grote stappen aan het zetten om dit alles nog beter bij het de Nederlandse consument te laten landen. Daarnaast hebben we recentelijk een nieuw (alcoholvrij) Kombucha merk gelanceerd, BATU Kombucha. En dat gaat goed. BATU is binnen een jaar al het best verkopende kombucha merk van Nederland geworden.

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt niet op prijs gesteld.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen