In 1996 is een groep markante kunstenaars met een beperking gestart met het uitdrukken van hun belevings- en gevoelswereld in uiteenlopende vormen van kunst. Succesvolle exposities hebben vervolgens geleid tot een eigen atelier, expositieruimte en een kunstuitleen in Maastricht genaamd Ut Glaashoes.

Ut Glaashoes biedt de mogelijkheid voor de kunstenaars zich persoonlijk, sociaal en maatschappelijk te ontwikkelen, gebruik makend van creatieve middelen. Door de eigen tentoonstellingen, kunstuitleen, exposities in en buiten de galerie, samenwerking met beeldend kunstenaars en andere organisaties, zijn participatie en integratie vaste waarden en deel van het ‘open’ atelier.
Dit vanuit de overtuiging dat ‘outsider’ kunst een waardevolle bijdrage levert aan het kunstzinnige en creatieve klimaat van de stad.

Fien Berkers (1963) is één van de bevlogen kunstenaars. Haar talent sluimerde jarenlang, tot het moment dat ze de kwast en het palet ter hand nam en “het ook eens ging proberen”. Waarmee kun je beter beginnen dan een bloem, zal Fien gedacht hebben. Vanaf dat moment was ze gegrepen, barstte ze los.

Een van de prachtige werken van Fien pronkt op de kaft van onze laatste Puurzaam.

 

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen