Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten:

  • 1 blikje rode kidneybonen a 425 ml, afgespoeld en uitgelekt
  • 100 gram chorizo, in kleine blokjes
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, in halve ringen
  • 1 rode paprika, in stukjes
  • 1 zakje mix voor chili con carne
  • 1 klein blikje mais a 212 ml
  • 1 blik tomatenstukjes
  • 400 gram kabeljauwfilet (of andere witvis) in blokjes
  • 150 gram roze garnaaltjes
  • 1 el fijngehakte koriander
  • 800 gram witte rijst
  • Nachochips
  • 1 limoen, in parten
  • 2 rijpe avocado’s
  • 1 rode ui, fijngesneden
  • ½ tomaat
  • ½ rode peper
  • Limoen
  • Zout en peper

Bereiding:

  1. Bak de chorizo zonder olie in een koekenpan.
  2. Schep de stukjes worst uit de pan en laat ze uitlekken op keukenpapier.
  3. Verhit de olijfolie.
  4. Bak de ui en de paprika een paar minuten in dezelfde pan. Dit zorgt ervoor dat de kruidige smaak van de chorizo in de groente trekt.
  5. Bereidt de mix voor chili con carne volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en voeg dit samen met de kidneybonen, mais en tomatenstukjes toe.
  6. Breng het geheel aan de kook en schep daarna de vis, garnaaltjes, chorizo en bonen er voorzichtig doorheen.
  7. Laat het heerlijk geurende mengsel op laag vuur in ongeveer 5 minuten goed warm en gaar worden.
  8. Lepel de avocado’s uit en doe ze in een kommetje.
  9. Doe de fijngesneden rode ui, het pepertje en de tomaat erbij.
  10. Breng op smaak met peper en zout en pers voor een frisse smaak een schijfje limoen uit.
  11. Prak alles met een vork en roer goed door elkaar.
  12. Bestrooi met koriander en geef er parten limoen bij. Lekker met witte rijst en nachochips.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen