Aantal personen: 6 Bereidingstijd: 30-45 minuten

Ingrediënten:

Voor de vis:

  • 700 gram tilapia-filet
  • 1 ½ tl paprikapoeder
  • 1 tl knoflookpoeder
  • 1 tl gedroogde oregano
  • 1 tl uien poeder
  • ½ tl komijn poeder
  • ½ tl zout
  • ½ tl bruine suiker
  • ¼ tl cayenne peper
  • 2 el canola olie
  • 12 mais tortillas

Voor de sla:

  • 1/2 rode kool, dun gesneden
  • 1/4 groene kool, dun gesneden
  • ½ normale maat ui, gesneden
  • ½ kopje koriander
  • Sap van 1 limoen

Voor de avocado-koriander saus:

  • ½ kopje zure room
  • 1 rijpe avocado, pit eruit en geschild
  • ¼ kopje gesneden koriander
  • Sap van 1 limoen
  • 1 jalapeno, gesneden zonder zaadjes
  • Zout

Bereiding:

  1. Combineer de paprikapoeder, knoflookpoeder, gedroogde oregano, uien poeder, komijn, zout, bruine suiker en cayenne poeder in een kleine kom.
  2. Strooi de mix over beide kanten van de tilapia-filet en wrijf het in de vis.
  3. Combineer alle ingrediënten voor de avocado-koriander saus in een blender tot een saus.
  4. Combineer alle ingrediënten voor de saus in een grote kom en mix het goed.
  5. Verhit de olie in een pan met een dikke bodem op middelhoog vuur.
  6. Leg de tilapia-filet in de pan wanneer deze warm is.
  7. Kook voor 4-5 minuten op elke zijde, of totdat de buitenkant goed gebakken is en de vis makkelijk uit elkaar valt.
  8. Haal de vis van het vuur.
  9. Warm de tortilla’s indien gewenst. Ongeveer 30 seconde in dezelfde pan op middelhoog vuur.

Scheur de tilapia in 2 tot 3 stukken. Verdeel de vis over de tortilla’s. Leg de vis erin en maak af met de saus en de sla.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen