Aantal personen: 4 Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten:

  • 4 kalfsschnitzels of kalfsoesters
  • Zout
  • Versgemalen peper
  • 200 gram bloem
  • 3 eieren
  • 200 gram paneermeel (liefst van witbrood)
  • 250 gram roomboter
  • 1 citroen
  • Plastic folie

Bereiding:

  1. Leg het vlees tussen plastic folie en sla plat.
  2. Bestrooi de schnitzels met zout en versgemalen peper.
  3. Scheur wit brood in stukken.
  4. Maal stukken witbrood in een keukenmachine tot paneermeel.
  5. Klop de eieren los met een vork.
  6. Verdeel bloem, eieren en paneermeel over drie diepe borden.
  7. Haal de schnitzels door de bloem, dan door de eieren en dan door het paneermeel.
  8. Smelt in een steelpan de boter en schuim het wit eraf.
  9. Haal de boter van het vuur en laat hem even staan.
  10. Schenk de boter in een koekenpan en laat het eiwit achter in de steelpan.
  11. Verhit de koekenpan en bak de schnitzels in vier minuten om en om goudbruin.
  12. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

Serveer de wienerschnitzel met partjes citroen, een salade en gebakken krielaardappeltjes.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen