Aantal: 12 stuks Bereidingstijd: ± 2 uur

Ingrediënten:

  • 225 gram zelfrijzend bakmeel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl koek- en speculaaskruiden
  • 1 mespunt zout
  • 500 gram winterpeen
  • 200 gram lichtbruine basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 150 ml zonnebloemolie
  • 95 gram pistachenoten
  • 185 gram roomkaas (bakje)
  • 150 gram poedersuiker
  • 1 limoen

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 180˚C.
  2. Bekleed een brownie-vorm met bakpapier.
  3. Zeef het bakmeel en de bakpoeder boven een kom.
  4. Voeg de kruiden en een mespunt zout toe.
  5. Rasp de winterpeen.
  6. Doe de basterdsuiker, eieren en olie in een andere kom en klop met een mixer 3 minuten.
  7. Voeg dit samen met de winterpeen en de pistache noten toe aan het bakmeel en roer met een garde tot een glad beslag.
  8. Schenk dit in de brownie-vorm.
  9. Bak de worteltaart circa 45 minuten in het midden van de oven.
  10. Laat in 1 uur afkoelen tot kamertemperatuur.
  11. Meng de roomkaas en de poedersuiker.
  12. Boen de limoen schoon.
  13. Rasp de groene schil van de limoen en pers de vrucht uit.
  14. Roer het sap door het roomkaasmengsel en bestrijk de taart ermee.
  15. Bestrooi de taart met de limoenrasp en snijd de taart in 12 puntjes.

Cookies

Bekijk de instellingen voor cookies op deze website en bekijk ons privacy statement

Privacy statement | Sluiten
Instellingen